Metal X 3D Printer from Markforged 2017-12-21T22:48:02+00:00

Metal X

Complete Metal Solution

The Mark X is the most powerful 3D printer on the market. With industrial-scale printing of incredibly strong parts and first ever precision sensing systems, the Mark X is destined to be the must-have printer for every manufacturer.

This printer combines the benefits of Markforged’s unique fiber reinforcement for parts as strong as metal with advanced “build as designed” sensors and the beautiful surface finish of Onyx. The Mark X will empower you to take any design concept and make it a reality.

Download productfolder

Print materials


17-4 & 316L Roestvrijstaal

17-4 & 316L
17-4 roestvrijstaal combineert hoge sterkte, corrosiebestendigheid en hardheid, waardoor het vaak wordt gebruikt in de ruimtevaart, de medische sector en de aardolie-industrie. We gebruiken het voor montage-instrumenten en gereedschap op de Mark X.

316L Roestvrijstaal staat ook bekend als marine kwaliteit, 316L roestvrijstaal is zeer corrosiebestendig en bied een uitstekende lasbaarheid.

6061 & 7075 Aluminium

Aluminium 6061 combineert goede bewerkbaarheid, sterkte en lasbaarheid. Het materiaal kan tevens worden geanodiseerd met om het geheel goed af te werken. Wij gebruiken het voor veel van de bewerkte componenten in de Mark X

7075 aluminium is een van de sterkste aluminiumlegeringen. De goede vermoeiingsbestendigheid en de hoge sterkte-gewichtsverhouding, maakt deze legering sterker dan gewoon constructiestaal (A36, 1018). We gebruiken het op de kinematische koppeling in het bed van de Mark X. Het materiaal wordt ook veel gebruikt in de ruimtevaart- en autorace-industrie.

A-2 & D-2 Tool Steel

A-2 tool steel wordt uitgehard in de openlucht en heeft een uitstekende slagweerstand. We gebruiken het voor ponsen, matrijzen en voor het maken van gereedschap op de Mark X.

Het hoge carbon- en chroomgehalte van D-2 tool steel zorgt voor grote hardheid en slijtvastheid (een minder sterke variant van de A-2). D-2 wordt vaak gebruikt voor het snijden van gereedschap.

IN legering 625

De sterkte van Inconel, gecombineerd met zijn indrukwekkende hittebestendigheid, maakt dit materiaal ideaal voor toepassingen voor hitte- en drukafscherming. Deze op nikkel gebaseerde superlegering is moeilijk machinaal te produceren. Het wordt vaak gebruikt in straalmotoren en medische toepassingen, waarbij het ook zeer chemisch bestendig is.

Titanium Ti-6Al-4V

Met de hoogste sterkte-gewichtsverhouding van alle metalen, is Titanium 6-4 ideaal voor lichtgewicht toepassingen: het heeft een uitstekende weerstand tegen materiaalmoeheid en beschikt over een hoge treksterkte. Dit biocompatibele materiaal wordt veel gebruikt voor medische toepassingen zoals orthopedische gewrichtsvervangingen.

Dieses bioverträgliche Material wird für zahlreiche medizintechnische Anwendungen wie beispielsweise für orthopädischen Gelenkersatz genutzt.

Begroet ADAM

Atomic Diffusion Additive Manufacturing

Gebaseerd op onze 4e generatie composiet 3D-printtechnologie, is de Metal X compleet nieuw in zijn soort. Door metaalpoeder gebonden in een kunststofmatrix te printen, hebben we de veiligheidsrisico’s geëlimineerd die gepaard gaan met het traditionele metaal 3D-printen.
Metal X maakt namelijk gebruik van de FDM printtechnologie, wat wordt gevolgd door het sinterproces. Tijdens het sinterproces gaan geprinte onderdelen door een wasfase om een deel van het bindmiddel te verwijderen. Vervolgens worden deze gesinterd in een oven, waar het metaalpoeder versmelt in vast metaal.
Dit resulteert in volledig functionele metalen onderdelen met een dichtheid tot 99,7% in minder dan 24 uur.Ze kunnen net als alle andere metalen onderdelen worden verwerkt en behandeld.

Met ADAM kunt u unieke geometrieën creëren, zoals gesloten honingraatstructuren. Componenten die lijken op complexe botstructuren kunnen hierdoor met de metal X worden gerealiseerd.
Deze geometrieën kunnen niet worden geproduceerd met een traditionele productiemethode en/of met direct metal laser sintering (DMLS).

Meer informatie

Groot bouwvolume, hoge resolutie

Het grote volume van de Metal X maakt dit ideaal voor de automobielindustrie, luchtvaarttechnologie en vele andere industrieën om snel en tegen lagere kosten diverse onderdelen te kunnen produceren.
De onderdelen worden geprint met een laaghoogte van 50 μm, wat betekent dat zelfs de kleinste details met de hoogste precisie worden vervaardigd.

0mm
Breedte Bouwvolume
0mm
Hoogte Bouwvolume
0mm
Diepte Bouwvolume
0μm
Laaghoogte

Voortdurende lasergestuurde kwaliteitscontrole

De Metal X biedt ongekende kwaliteit en precisie in 3D printen. Scan uw onderdelen mid-print met onze cloud-based Eiger-software en een laser verplaatsing sensor die op de printkop is aangebracht. Met de Metal X bent u verzekerd van meetnauwkeurigheid bij de meest kritische toleranties en dat op elk gewenst moment in uw printproces.

0μm
Meetnauwkeurigheid
0μm
Scanresolutie
Meer informatie

Print As-Designed Parts met Known Precision And Tolerance

Definieer een tolerantiespecificatie in Eiger — onze cloud-based printsoftware — en de Metal X scant uw onderdeel tijdens het printen, om ervoor te zorgen dat het resultaat altijd aan de specificatie voldoet. Bij een foutdetectie wordt u gewaarschuwd en kunt u ervoor kiezen om de print op afstand te annuleren, om zodoende tijd en materiaal te besparen.

mark-x-eiger-software

Meer informatie